Όσκαρ 2019: Για πρώτη φορά τέσσερις κατηγορίες θα δοθούν εκτός ζωντανής μετάδοσης

Τέσσερα βραβεία θα δοθούν κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών διαφημίσεων

Η Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε ποιες κατηγορίες δεν θα προβληθούν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Σε επιστολή προς τα μέλη της Ακαδημίας, ο πρόεδρος της, John Bailey, αναφέρει ότι τα βραβεία για την Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους και Καλύτερο Make up και Κομμώσεις, θα δοθούν κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, ενώ οι ευχαριστήριοι λόγοι θα προβληθούν αργότερα στη μετάδοση. Ο Bailey επισημαίνει ότι η απονομή των τεσσάρων βραβείων θα μεταδοθεί κανονικά στο live stream μέσα από το site των Όσκαρ, όπως επίσης και το ότι τα επόμενα χρόνια θα επιλέγονται κάθε φορά διαφορετικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις, με την κριτικό των New York Times, Manohla Dargis, να χαρακτηρίζει την αλλαγή αυτή «προσβλητική».

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό στη διοργάνωση, όπως η έλλειψη κεντρικού παρουσιαστή μετά από την απόρριψη του Kevin Hart, η αρνητική αντίδραση κοινού και κριτικών στην πρόταση της Ακαδημίας για την ένταξη της νέας κατηγορίας «Καλύτερης Διάσημης Ταινίας» στα βραβεία, όπως και η πίεση για μείωση του χρόνου της απονομής. Η πίεση προέρχεται από το κανάλι που φιλοξενεί τα Όσκαρ, το ABC, μετά από τα περσινά χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.

Το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Μοντάζ, εκ των τεσσάρων που δεν θα προβληθούν ζωντανά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.