7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

15 μέρες γεμάτες πρωτότυπα projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών

Για 7η συνεχή χρονιά η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν του μοναδικού σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού με το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 κουπέ».

Το Φεστιβάλ – θεσμός, που προσφέρει κάθε χρόνο ένα σημαντικό βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες διεξάγεται φέτος διευρυμένο, για ένα συνεχές δεκαπενθήμερο, από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 «κουπέ» του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική σιδηροδρομική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά για 15 μέρες πρωτότυπα projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών. Ο ελάχιστος διαθέσιμος παραστασιακός χώρος και η απόλυτη εγγύτητα με τον θεατή-συνεπιβάτη προκαλεί μία έκρηξη δημιουργικότητας και φαντασίας με πρωτόγνωρες προσλαμβάνουσες τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για τους θεατές.

Από το 2010 έως και σήμερα μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Κάθε χρονιά, το Φεστιβάλ δίνει προτεραιότητα και σε ένα συγκεκριμένο είδος Τέχνης. Στη φετινή 7η διοργάνωση συμμετέχουν θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα με προσωπικές τους συνθέσεις, μεμονωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, performers, κινηματογραφιστές αλλά και πολλές ομάδες σύγχρονου χορού. Έτσι φέτος την προτεραιότητα έχει ο σύγχρονος χορός.

Η ευφάνταστη δημιουργικότητα των χορογράφων και χορευτών, η πρόσμειξη του αδρού βιομηχανικού περιβάλλοντος του σιδηροδρομικού σταθμού και των βαγονιών του Τρένου με την πλαστικότητα και τη διαφάνεια της κίνησης οδηγούν σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον και απρόσμενο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, τα μουσικά live, οι εικαστικές εγκαταστάσεις, οι θεατρικές και χορευτικές performances φιλοξενούνται και στα υπόλοιπα βαγόνια καθώς και στον εξωτερικό χώρο της Αποβάθρας της Αμαξοστοιχίας, προσφέροντας στους θεατές και επισκέπτες του Φεστιβάλ μια ευφρόσυνη και μοναδική πολιτιστική και σιδηροδρομική εμπειρία

Συντελεστές

Ομάδες: A43dancecompany, INA, Unclean Animals, Νεφέλη Γιώτη, Έξις, Έλενα Καλλίλα – Ντένης Βούλγαρης, Αλεξάνδρα Κωστοπούλου – Μερίνα Κεραμιδά, Μαρία Μάργαρη – Γεωργία Αβασκαντήρα – Νικολέττα Σοφία, Κατερίνα Παπαδάκη, Οι Λωτοφάγοι, Οι τελευταίοι των ρομαντικών, Τάνια Τσιούγκου – Αποστόλης Σώκος, Ευθύμης Χρήστου και οι καλλιτέχνες: Γιάννης Γιαννούτσος, Δήμητρα Γιάντσιου, Παναγιώτης Καλογήρου, Βασιλική Κατσαρελά, Θοδωρής Παγανιάς, Βασιλική Σαμουηλίδου, Ελένη Στρατόγλου, Δημήτρης «Γραφικός» Τρίμμης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.