«Τρεις Ψηλές Γυναίκες» του Έντουαρντ Άλμπι

Σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη

Με το έργο του Έντουαρντ Άλμπι οι «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» συνεχίζει τη θεατρική περίοδο 2017-2018 η Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας έπειτα από την περσινή επιτυχία.

Οι παραστάσεις από τις 19 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν δύο μήνες και στη συνέχεια, στις 25 Ιανουαρίου 2018, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Α΄- «Μπέττυ Αρβανίτη») θα παρουσιάσει τη «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Με τους Μπέτυ Αρβανίτη, Δημήτρη Ημελο και Δέσποινα Κούρτη.

Η Μπέττυ Αρβανίτη μιλά στην Αργυρώ Μποζώνη

Στις «Τρεις ψηλές γυναίκες» ο Άλμπι περνάει από το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων όπως ο ίδιος το ανέπτυσσε σε προηγούμενα έργα του («Ευαίσθητη ισορροπία», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»), στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος της εποχής μας: την αυτογνωσία.

Πρόκειται για ένα έργο με πολύ χιούμορ, μα που ταυτόχρονα είναι σκληρό και  γεμάτο αλήθειες. Πρωτοπαίχθηκε στην Ελλάδα το 1995 από το θίασο Ελένης Χατζηαργύρη, Ζωής Λάσκαρη και Κατερίνας Μαραγκού σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

Διαβάστε την κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση

Στην ίδια με εκείνη μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, ο σκηνοθέτης Άρης Τρουπάκης εξερευνά τον Άλμπι και τα ζητήματα που θέτει μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Συντελεστές

Mετάφραση: Eρρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Eλένη Μανολωπούλου
Σχεδιασμοί φώτων: Aλέκος Αναστασίου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 16 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

19 Απαντήσεις

  1. Παρακαλώ πολύ εάν υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν προσκλήσεων ,γνωρίζω την ηθοποία της κας Αρβανίτης από άλλα της έργα.Σας ευχαριστώ πολύ.

  2. Για την παράσταση Τρεις ψηλές γυναίκες ενα θαυμάσιο έργο με την σφραγίδα του θεάτρου της Οδου Κεφαλληνίας – Μπέτυ Αρβανίτη

  3. Χθες, 17/3/2017, παρακολούθησα την παράσταση, χάρη στην πρόσκληση του elculture, το οποίο ευχαριστώ θερμά! Πολύ ενδιαφέρουσα, με ιδιαίτερες ερμηνείες, με ξεχωριστή αυτή της κ. Μπέτυ Αρβανίτη που είναι πραγματικά συγκλονιστική! Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς η κυρία στο ταμείο που όταν φτάσαμε μας είπε να περιμένουμε μέχρι να περάσουν όλοι οι άλλοι πριν μας δώσει τις θέσεις μας γιατί λέει ήταν βραδιά πρεμιέρας και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί μας δόθηκαν προσκλήσεις για εκείνη τη μέρα! Ομολογώ ότι αυτό με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα άβολα, σαν …ενοχλητική ζητιάνα και μου χάλασε όλη τη διάθεση… Παρ’ όλα αυτά περιμέναμε (ντρεπόμουν να πω στην αδελφή μου που είχε έρθει από μακρυά “συγνώμη, λάθος!”). Όρθιες από τις 8.30 που είχαμε φτάσει ως τις 9.20 που τελικά εδέησε (με τον απίστευτα αργό ρυθμό της!) να μας αφήσει να περάσουμε! Η Κεφαλληνίας χωρίς χώρο να σταθεί κάποιος και να περιμένει και στο στενό φουαγιέ το αδιαχώρητο…Όταν τελικά μπήκαμε, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και κενές θέσεις, πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να περάσουμε αυτή την ταλαιπωρία… Είμαι σίγουρη ότι το elculture δεν φέρει ευθύνη για τα παραπάνω αλλά ήταν λάθος του θεάτρου, θεώρησα όμως υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω αφού ξέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες της τόσο ενδιαφέρουσαν ιστοσελίδας σας. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευκαιρίες που μας δίνετε να απολαμβάνουμε παραστάσεις που ίσως, δεδομένων των δυσκολιών που οι περισσότεροι περνάμε τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να χαρούμε…

  4. Παρακολουθω χρονια τη Μ Αρβανιτη και μου αρεσουν ολες οι θεατρικες δουλειες της. ( Ακομη και στις παλιες ελληνικες ταινιες μου αρεσε…)

  5. Ειμαι θαυμαστρια της Κας Αρβανίτη .Δεν παραλειπω καμια παρασταση της κ θα χαιρομουν αν κερδιζα την πρόσκληση στην παρασταση αυτη.Δυστυχώς η κρίση δε μας επιτρέπει πλέον την πολυτελεια εστω κ ενος εισιτηριου χωρια στερησεις.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.