Το Exploration Children’s Museum γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου

Exploration Children's Museum

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες, δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο.Τα Μουσεία με τις δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν την ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας,συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, το Exploration Children’s Museum θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το Μουσείο»για σχολικές ομάδες. Συγκεκριμένα, μαθητές της Δ, Ε και Στ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την έννοια «μουσείο», να αναγνωρίσουν τους τύπους μουσείων που υπάρχουν σήμερα και να στήσουν τη δική τους έκθεση, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη. Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να οραματιστούν και να σχεδιάσουν το δικό τους παιδικό μουσείο.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.