Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κατασκευές, τραγούδια, παιχνίδια & παραμύθια

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τα παιδιά να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να γιορτάσουν με δημιουργικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, τραγούδια, παιχνίδια και παραμύθια.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

– Επιχείρηση Χριστούγεννα
Περιμένοντας με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών, από αρχές Δεκεμβρίου ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα το χρόνο. Μέσα από Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με τραγούδια, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα νοιώσουν τη μαγεία των γιορτών.

Για παιδιά 2-5 ετών
Σάββατο 5, 12, 19, 22, 24, 29/12/2015, ώρα 12:00 και 13:00
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )

– Χριστούγεννα όπως παλιά, Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!
Στο εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα ταξιδέψουμε στην αρχαιότητα και θα «ζωντανέψουμε» το έθιμο της ειρεσιώνης, στολίζοντας κλαδί ελιάς όπως έκαναν τότε, αλλά και γνωρίζοντας τα κάλαντα που τραγουδούσαν τα παιδιά στους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, θα φτιάξουμε παραδοσιακά ελληνικά στολίδια για το δέντρο των Χριστουγέννων και θα δημιουργήσουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα για να γράψουμε ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα!

Κόστος συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια ) (ειδικές τιμές για σχολεία)
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ
Για παιδιά 5-8 ετών
Σάββατο 12, 19/12/2015, ώρα 17:00-18:30

– Η νεράιδα Μάγια μύρισε Χριστούγεννα
Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι. Έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά των Χριστουγέννων και τις ιστορίες της. Τα παιδιά θα της χαρίσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, στολίδια, κάρτες, γούρια, ημερολόγια και άλλα πολλά σε ένα εργαστήρι.

Για παιδιά  4-7 ετών
Κυριακή 6, 13, 20,23,27/12, ώρα 12:00-13:30
Κόστος Συμμετοχής: 15€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Σπυριδούλα Χρόνη

– Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι
Τα παιδιά με τους γονείς τους περπατούν στην πόλη, γνωρίζουν τα μνημεία και την ιστορία τους και στη συνέχεια, στο χώρο του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιουργούν τη δική τους ιστορία για όσα γνώρισαν. Κάθε Κυριακή ένας διαφορετικός περίπατος μέχρι να συμπληρώσουμε όλο το «χάρτη» της πόλης. Η δράση θα περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση, αλλά και γνωριμία με τη σύγχρονη ζωή της πόλης. Πέρα από την ιστορία θα κινηθούμε με χάρτη, έτσι που μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να μάθουν να τον χρησιμοποιούν. Την περίοδο των Χριστουγέννων οι περίπατοι θα έχουν άρωμα Χριστουγεννιάτικο: θα ζήσουμε τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη, θα ψάξουμε τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη και θα διασκεδάσουμε με την παρέα των Καλλικάντζαρων.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω
Κυριακές 13, 20, 27/12/2015 και 3/1/2016
Κόστος Συμμετοχής: 15€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την  «Παραμυθοκουζίνα»

– Μαγικά Πειράματα για τα Χριστούγεννα
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι). Για την περίοδο των Χριστουγέννων τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή για ένα μάθημα Χημείας και Φυσικής: μάθημα χημείας για Χριστουγεννιάτικα στολίδια και η χημεία στην υπηρεσία της διακόσμησης, πάγοι στους πόλους, Τήξη πήξη και γλειφιτζούρια σοκολάτας.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή:Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Για παιδιά από 5 -10ετών
Κυριακές 20,27/12/2015 και 3/1/2016, ώρα 17:00-18:00 

– Το Καλλιτεχνικό εργαστήρι του Άι Βασίλη
Οι πονηροί Καλικάντζαροι πήραν τα στολίδια από το εργαστήρι του Άι Βασίλη και τα έκρυψαν πού αλλού; Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ελάτε, λοιπόν, να τα ανακαλύψουμε και να ξετρυπώσουμε ανάμεσα στα παλιά αναγνωστικά, στη μαθητική ποδιά και κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και αφού τα βρούμε θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με χειροποίητα στολίδια, φιόγκους και ξηρούς καρπούς. Στο τέλος σας περιμένει και μια σοκολατένια λιχουδιά που θα φτιάξουμε όλοι μαζί.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Για παιδιά 5 -8 ετών
30/12/2015, ώρα 13:00-14:00
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Άλκηστις Γεωργούλη
Στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στο Μουσείο

– Mια Χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Μουσείο
Πού φωλιάζει τα κρύα βράδια το πνεύμα των Χριστουγέννων; Πού παίρνει έναν μικρό υπνάκο ο Άη Βασίλης πριν να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά; Μα πού αλλού, στην καρδιά της Πλάκας, στο Mουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που φέτος καλεί τους μικρούς του φίλους για μια νύχτα, γεμάτη εκπλήξεις και χριστουγεννιάτικη μαγεία. Πάρτε πιτζάμες και υπνόσακους κι ελάτε στο μουσείο. Εκεί που τα παιδικά όνειρα ντύνονται με μουσικές, ιστορίες και χρώματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ομάδα «Παραμυθανθός», εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, εργαστήρι εικαστικών και πολλές άλλες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, πυζάμες, οδοντόβουρτσα.

Ώρα προσέλευσης: Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 19:00
Ώρα αποχώρησης: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 11:00
Τιμή: 60€ (συμπεριλαμβάνεται η διανυκτέρευση και τα γεύματα των παιδιών)
Για παιδιά από 7 ετών
Περιορισμένες θέσεις (10 άτομα)

Πληροφορίες & κρατήσεις στο τηλέφωνο: +30210 3250341 ή ηλεκτρονικά: [email protected]

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.