Σεπτέμβριος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ έρχεται τον Σεπτέμβριο με συναυλίες, θέατρο και σινεμά

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και τις δυνατές εικόνες και ήχους που ακόμα συντροφεύουν όσες και όσους βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του, έρχεται το πάντα ιδιαίτερο δεύτερο μέρος, με συναυλίες, θέατρο και σινεμά.

Μουσική:

Όσον αφορά στο μουσικό μέρος, στην εμβληματική σκηνή της Μονής Λαζαριστών, θα εμφανιστούν μερικοί σπουδαίοι δημιουργοί. Το Φεστιβάλ συστήνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, τον Christian Ronig, έναν Γερμανό που παρουσιάζει αγαπημένα παλιά και νέα ελληνικά τραγούδια, μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά. Η συναυλία του με τίτλο «Greece in mine», θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη! (7/9).

Ο Κώστας Χατζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μόνο την υπενθύμιση ότι η συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με τίτλο «Εικόνες από το χθες…και το σήμερα», δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο… (10/9).

Μια άλλου είδους συγκίνηση, μαζί με υψηλού επιπέδου μουσική απόλαυση, επιφυλάσσει για τους πολλούς φίλους του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (12/9), ενώ μια βραδιά γεμάτη… Ελλάδα θα απολαύσουν όσες και όσοι βρεθούν στη συναυλία που θα δώσουν οι Παντελής ΘαλασσινόςΒασίλης Σκουλάς (16/9).

Συναίσθημα, ένταση και τραγούδια αγαπημένα υπόσχεται να φέρει μαζί του στη συναυλία που θα δώσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (17/9) και από την πλευρά της από τη Ματούλα Ζαμάνη, στη δική της εμφάνιση, δεν περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο από ένα διονυσιακό πάρτι εκλεκτών μουσικών συγγενειών (19/9).

Θέατρο:

Για ακόμα μια χρονιά, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οργανώνει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με τις παραστάσεις τριών σχημάτων από τη Θεσσαλονίκη. Η νέα θεατρική ομάδα «Το σπίτι της» θα παρουσιάσει σε πρεμιέρα την καινούργια της παραγωγή, με το έργο των Δ. Κεχαΐδη – Ε. Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» (3 & 4/9).

Η θεατρική ομάδα «γιάφκα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη», μια θεατρική σύνθεση πέντε διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (5/9).
Τέλος, το θεατρικό σανίδι θα μετατραπεί σε πάλκο, χάρη στη μουσική παράσταση «Σουγιούλ… για ένα βράδυ» που θα παρουσιάσει το «Eclipses Group Theater» (6/9).

Κινηματογράφος:

Ακόμη, ο κινηματογράφος βρίσκει και πάλι τη θέση του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Για δυο τριήμερα (13-15/9 και 20-22/9) η σκηνή της Μονής Λαζαριστών μετατρέπεται σε ένα μεγάλο open air cinema! Με αφιερώματα και ταινίες παρουσιασμένες από κριτικούς κινηματογράφου, δίνουν την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους να απολαύσουν σπάνιας ομορφιάς σινεμά σε υπέροχο περιβάλλον. Το Σινεμά στη Μονή θ’ αρχίζει νωρίς, με την προβολή μικρού μήκους ταινιών, θα έχει μικρά live μουσικά… σφηνάκια και θα κρατάει έως αργά με μεταμεσονύκτιες προβολές.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.