Εορταστική συναυλία της ΚΟΑ: «Σαν κλασικό μιούζικαλ»

Μία εορταστική συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων της ΚΟΑ, μαζί με το Γερμανό κιθαρίστα Ρόλαντ Χόφμαν και τον Παναγιώτη Πετράκη

Θα μπορούσε κάποιος να την αντιμετωπίσει ως μία ατμοσφαιρική εισαγωγή στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Άλλωστε η συναυλία που θα δώσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μαζί με το Γερμανό κιθαρίστα Ρόλαντ Χόφμαν και με τον γνωστό τραγουδιστή και ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στο  Passport-Κεραμεικός θα έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά: ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και χαρούμενη έως και χορευτική διάθεση.

Η συναυλία που διοργανώνεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έχει κι ακόμα ένα «εορταστικό» χαρακτηριστικό: θα είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, φτάνει να έχουν προμηθευτεί τις προσκλήσεις που θα διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας από τους χορηγούς επικοινωνίας της Κ.Ο.Α. ή τη σελίδα της στο Facebook. Και από αυτής της απόψεως η συναυλία είναι ένα δώρο της Ορχήστρας προς τους ακροατές της.

Το ρεπερτόριο εκείνης της βραδιάς έχει ουσιαστικά δύο θεματικούς άξονες: τα μιούζικαλ και το τάνγκο. Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι ωστόσο σχεδόν όλα «θεατρογενή». Ενδεικτικά ο Παναγιώτης Πετράκης πλαισιωμένος από το Κουαρτέτο και το Ρόλαντ Χόφμαν θα ερμηνεύσει τραγούδια του Τζορτζ Γκέρσουιν (George Gershwin) σε μεταγραφή για έγχορδα, του Κοόουλ Πόρτερ (Cole Porter) κυρίως από το κλασικό μιούζικαλ Kiss Me, Kate κ.ά. Θα παρεμβληθούν και ορισμένα αμιγώς ορχηστρικά κομμάτια όπως δύο τάνγκο του Κάρλος Γαρδέλ (Carlos Gardel), το περίφημο «Jalousie tango» του Jacob Gade κ.ά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

8 Απαντήσεις

  1. Υπέροχο το κουαρτέτο της ΚΟΑ, ο κιθαρίστας και εξαιρετικός ο κ. Π. Πετράκης! Αλλά ο χώρος που έγινε η παράσταση την αδίκησε πάρα πολύ, διότι έκανε πολύ κρύο μέσα στην αίθουσα του Passport, η σκηνή με τα σκεπασμένα όργανα πίσω από τους μουσικούς ήταν άσχημη και έδειχνε μια προχειρότητα. Και πάνω απ όλα η μη απαγόρευση του καπνίσματος εγκληματική. Για τους παραπάνω λόγους, νομίζω ότι πολλοί θεατές έφυγαν νωρίτερα πριν το τελειώσει η παράσταση. Αν η παράσταση γινόταν σε μια θεατρική αίθουσα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους καλλιτέχνες και το κοινό.

  2. Τόσο οι μουσικοί της ΚΟΑ και ο σολιστ κιθαριστής όσο κι ο Παναγιώτης Πετράκης ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. Το ρεπερτόριο καλοδιαλεγμένο, υπηρετήθηκε άψογα από όλους.
    Ένα πρόβλημα στον απαιτούμενο και λόγω τσιγάρου εξαερισμό, προκαλούσε έντονες ριπές κρύου στην αίθουσα και προβλημάτιζε όλους τους θεατές. Επίσης, ενδιαφέρουσα η δυνατότητα παραγγελίας ποτού χωρίς να πιέζουν το κοινό οι ομολογουμένως ευγενέστατοι σερβιτόροι. Είναι, όμως, λογικό, ανάμεσα στις επιλογές, να λείπει ένα κονιάκ ή έστω μπράντυ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.