«Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη

Λούλσ Αναγνωστάκη

Πράξη μετα-δραματουργίας στο θεατρικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη

Ηθοποιοί που την είδαν

Ηθοποιοί που την γνώρισαν
Ηθοποιοί που την ερμήνευσαν
Ηθοποιοί που την φαντάστηκαν
ξαναζωντανεύουν τα έργα της
με επιστέγασμα τον Ουρανό κατακόκκινο από τη Ρούλα Πατεράκη.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου για το 2018

Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ στη σπουδαία δραματουργό Λούλα Αναγνωστάκη συνεχίζεται, με δύο ξεχωριστές περφόρμανς, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. Στις δύο παραστάσεις συμμετέχει πλήθος ηθοποιών από όσους την είδαν, τη γνώρισαν, την ερμήνευσαν ή απλά τη φαντάστηκαν. Ηθοποιοί, αφηγητές, μουσικοί και χορευτές συμπαρατάσσονται για να οικοδομήσουν ένα ξεχωριστό σύμπαν, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου με υλικά από το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη. Τα δώδεκα έργα της Αναγνωστάκη ανασυντάσσονται και δημιουργούν δύο περφόρμανς που παίζονται παράλληλα στους χώρους Β και Ε της Πειραιώς.
Στον χώρο Β ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο H λευκή παράσταση, που παρακολουθεί το έργο της Αναγνωστάκη ως πρότυπο ψυχαναλυτικής γραφής.
Στον χώρο Ε ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο Η κόκκινη παράσταση, που παρακολουθεί το έργο της ως πρότυπο πολιτικής γραφής.

Αναλυτικά:
Η σειρά των έργων που θα ακουστούν στη Λευκή Παράσταση είναι η εξής: Ο ουρανός κατακόκκινος, Αντόνιο ή το μήνυμα, Διαμάντια και μπλουζ, Η νίκη, Η παρέλαση, Η πόλη, Σ’ εσάς που με ακούτε, Η κασέτα, Η συναναστροφή, Η διανυκτέρευση, Ο ήχος του όπλου.
Ερμηνευτές στη Λευκή Παράσταση: Ρούλα Πατεράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Έφη Θεοδώρου, Μάνος Καρατζογιάννης, Μαρία Ζορμπά, Δανάη Παπουτσή, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Γιώργος Νανούρης, Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Ντάσκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Βίκυ Καμπούρη, Μαρίτα Βλασσοπούλου, Βασιλική Τρουφάκου

Η σειρά των έργων που θα ακουστούν στην Κόκκινη παράσταση είναι η εξής: Η διανυκτέρευση, Η πόλη, Η παρέλαση, Η συναναστροφή, Αντόνιο ή το μήνυμα, Η Νίκη, Η Κασέτα, Ο Ήχος του όπλου, Διαμάντια και μπλουζ, Το ταξίδι μακριά, Σ’ εσάς που μ’ ακούτε.
Ερμηνευτές στην Κόκκινη Παράσταση: Χρύσα Καψούλη, Ντένης Μακρής, Ευθυμία Δράμαλη, Ρίτα Λυτού, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Κουτσολέλος, Μαρία Αποστολακέα, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μυρτώ Ρήγου, Δημήτρης Μπίτος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Βαγγέλης Βογιατζής, Θανάσης Δόβρης, Adrian Frieling, Νίκος Μαυράκης, Ευανθία Κουρμούλη, Ρεγγίνα Λαγαρού, Δήμητρα Χριστογιαννοπούλου.

Το σύνολο θεατρικό έργο της μεγάλης μεταπολεμικής θεατρικής δραματουργού σε μια διπλή περφόρμανς που παίζεται ταυτόχρονα στους χώρους Β και Ε του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 17, 18 και 19 Ιουνίου.
Στον χώρο Β ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο H λευκή παράσταση.
Στον χώρο Ε ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο Η κόκκινη παράσταση.
Στη Λευκή παράσταση ο θεατής παρακολουθεί το έργο της Αναγνωστάκη ως πρότυπο ψυχαναλυτικής γραφής, ενώ στην Κόκκινη παράσταση ως πρότυπο πολιτικής γραφής.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει

3 Ιουνίου – 19 Ιουλίου (ΧΩΡΟΣ Α)
Αναδρομική έκθεση – εγκατάσταση: «Δωμάτια μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη»

10-12 Ιουνίου (ΧΩΡΟΣ Β)
Η πόλη, σκηνοθεσία Γιάννης Μόσχος

11 Ιουνίου (ΧΩΡΟΣ Α)
Συμπόσιο με τη συμμετοχή ανθρώπων του θεάτρου, θεωρητικών και συγγραφέων

Συντελεστές

Συγγραφή – Κείμενα – Δραματουργία: Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης, Δανάη Παπουτσή
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Βοηθοί σκηνοθέτριας: Ευανθία Κουρμούλη, Χρήστος Τζιούκαλιας
Μουσική επιμέλεια: Mάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Δρακουλαράκος
Ερμηνεύουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νανούρης, Δανάη Παπουτσή, Νίκος Μαυράκης, Κώστας Κουτσολέλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Θανάσης Δόβρης, Εύρη Σωφρονιάδου, Γιάννος Περλέγκας, Χρύσα Καψούλη, Αντιγόνη Δρακουλάκου, Μαρία Αποστολακέα, Μαρία Ζορμπά, Ντένης Μακρής, Βασιλική Τρουφάκου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.