«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για έκτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, 11.00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, 11.00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή εποχικών φυτών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.