Περιπατητικός στοχασμός στην Αθήνα των Οθωμανικών χρόνων

Μία περιήγηση με ιστορίες και θρύλους του Οθωμανικού παρελθόντος

Η περιήγηση στην Αθήνα των Οθωμανικών χρόνων έχει αφετηρία το Βρυσάκι, όπου θα γίνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή με πλούσιο εποπτικό ύλικό. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το Μοναστηράκι και προχωρώντας προς την Πλάκα οι συμμετέχοντες εντοπίζουν τα εναπομείναντα δημόσια και ιδιωτικά οικοδομήματα της Οθωμανικής Αθήνας.

Κατευθυνόμενοι προς το Βράχο της Ακρόπολης πληροφορούνται για τα κτήρια που ανεγέρθησαν από τους Οθωμανούς στον Ιερό Βράχο και ιχνηλατούν το Οθωμανικό οχυρωματικό τείχος των Αθηνών, γνωστό ως «τείχος του Χασεκή» το οποίο χτίστηκε το 1778 κατ’ εντολή του Χατζή Αλή ή Χασεκή, του Οθωμανού διοικητή της Αθήνας. Στη συνέχεια, καταλήγουν στο χώρο του Ολυμπιείου όπου στα προεπαναστατικά έτη λειτουργούσε τζαμί.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης ιστορίες και θρύλοι του Οθωμανικού παρελθόντος της πόλης ζωντανεύουν προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα τοπωνύμια της περιοχής. Σκοπός της περιήγησης αυτής είναι οι εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Οθωμανικό παρελθόν της πόλης γεφυρώνοντας έτσι ιστορικά το πέρασμα από τη Λατινοκρατούμενη στη μετεπεναστατική Αθήνα του Όθωνα. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Attica Terra Walks.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.