Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο καινούργιο Άλσος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες έρχονται να ζωντανέψουν την γειτονιά του Πεδίου του Άρεως με πολλή μουσική

Φέτος, λίγο πριν το τέλος του 2018, το παλιό αυτό στέκι εγκαινιάζει τη νέα εποχή του, με οικοδεσπότη τον διαρκώς παρόντα εκεί, Διονύση Σαββόπουλο.

Σε έναν χώρο που γνώρισε συναρπαστικές στιγμές διασκέδασης και από τον οποίο πέρασαν στο παρελθόν οι κορυφαίοι του θεάτρου μας και της μουσικής, έρχεται σήμερα ο μεγαλύτερος σύγχρονος τραγουδοποιός με μια νέα πατέντα ψυχαγωγίας για να συναντήσει όχι μόνο τα νεαρά ταλέντα αλλά και τους αγαπημένους του ομοτέχνους, τους πιο εκλεκτούς εκπροσώπους της σημερινής μουσικής πραγματικότητας κι ακόμη εκείνους -τους συμπολίτες μας και μη- που διψούν για κάτι νέο, για μια καινούρια πρόταση.

Στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης, ανοίγει τις πόρτες του από τις 22 Νοεμβρίου ένα νέο στέκι, μια «διακτινισμένη» – όπως λέει ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος- μπουάτ, που έχει γερά θεμέλια στη μνήμη της παλιάς Αθήνας και ατενίζει αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Από τις 29 Νοεμβρίου και σχεδόν κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις αλλά και ποικίλα άλλα προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου.

«Το Άλσος», στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο που βρίσκεται μέσα σε έναν αγαπημένο κήπο, στο άλσος του Πεδίου του Άρεως. Αρκεί μια επίσκεψη για να έχει κάποιος μια ανέλπιστη εμπειρία. Η χαρά και η έκπληξη από την αποκάλυψη, αίφνης, ενός τόσο όμορφου φυσικού τοπίου, μέσα στο πολύβουο κέντρο, είναι μεγάλη. Ένα κρυμμένο – και γνωστό στους πιο παλιούς – μυστικό που περίμενε εκεί να το ανακαλύψουν και πάλι οι σημερινοί κάτοικοι της Αθήνας.

Σ’αυτό το σημείο, θα ρίξει τα φώτα του, ο Σαββόπουλος, που μαζί με πολλούς άλλους άξιους καλλιτέχνες έρχονται να ζωντανέψουν την γειτονιά και να υποδεχθούν όλη την Αθήνα, μέρα και νύχτα με τραγούδια, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά θεάματα, πάρτι, ρεβεγιόν και άλλα πολλά.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

«Οι καινούργιοι του μήνα»

29 Νοεμβρίου Βιολέτα Ίκαρη – Κατερίνα Πολέμη – Κατερίνα Ντούσκα
6,13,20,27 Δεκεμβρίου Κατερίνα Πολέμη –Κατερίνα Ντούσκα- Άννα Ψυχογιού

Μουσικοί:
Γιώτης Κιουρτσόγλου, μπάσο
Β. Χατζηνικολάου, πλήκτρα/ακορντεόν
Στέφανος Δημητρίου, τύμπανα
Γιώργος Λιμάκης, ηλ. Κιθάρα/μπάσο
Δημήτρης Ρέππας, μπουζούκι/ακ. Κιθάρα.
Συμμετέχει για Νοέμβριο-Δεκέμβριο ο Βαγγέλης Τούντας, βιολί

“JOUR FIXE”

Δευτέρα 3 και 10 Δεκεμβρίου | Christian Ronig und sein orchester

Christian Ronig : φωνή / κιθάρα
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα

Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι | Άθως Δανέλλης

Από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε αφηγήσεις της Σαπφώς Νοταρά στο κρατικό ραδιόφωνο με την συμμετοχή του Νίκου Καραθάνου και του Διονύση Σαββόπουλου σε σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη και μουσική του Αγγέλου Τριανταφύλλου.

Συντελεστές

Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.