Μουσικές Οικογένειες: Νέος κύκλος συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Μουσικές συνθέσεις αφιερωμένες στις δύο μεγαλύτερες οικογένειες οργάνων, τα πνευστά και τα έγχορδα

Μουσικές συνθέσεις, αφιερωμένες στις δύο μεγαλύτερες οικογένειες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα, τα πνευστά και τα έγχορδα, θα απολαύσει το κοινό στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα στο νέο κύκλο συναυλιών «Μουσικές Οικογένειες».

Στην πρώτη συναυλία, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 20.30, πρωταγωνιστεί η μουσική οικογένεια των πνευστών και η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει δύο έργα, που γράφτηκαν ειδικά για διάφορα σύνολα πνευστών, τη Σερενάτα σε ντο ελάσσονα Κ. 388 του Wolfgang Amadeus Mozart και τη Σερενάτα Πνευστών, έργο 44, του Τσέχου συνθέτη Antonín Dvořák.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στα έγχορδα. Η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα παρουσιάσει έργα που συνέθεσαν οι Edward Elgar, Piotr Ilyich Tchaikovsky  και Γιώργος Κυριακάκης ειδικά για αυτή την οικογένεια μουσικών οργάνων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.