Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα

Μια ξεχωριστή έκθεση του Andrea Bonetti για τη διαφύλαξη της Μεσσηνιακής φύσης

Η Costa Navarino και το City Link, σε συνεργασία με το σύλλογο Αρχέλων και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και με τη χορηγία επικοινωνίας από τους Νew York Times, παρουσίασαν σήμερα σε δημοσιογραφική εκδήλωση μια έκθεση 26 φωτογραφιών για τη φυσική ομορφιά της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας.

O βασικός συντελεστής της έκθεσης με τίτλο «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα», Andrea Bonetti, έχει εργαστεί ως βιολόγος άγριας φύσης για δύο δεκαετίες και έχει εκτενώς φωτογραφήσει τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και τα απειλούμενα είδη της ευρύτερης περιοχής.

Η έκθεση εστιάζει στο να αποτυπώσει σε βάθος το μεγαλείο της ελληνικής φύσης και μας ταξιδεύει σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και καταφύγιο για 271 διαφορετικά είδη πουλιών, καθώς και μοναδικό καταφύγιο σε όλη την Ευρώπη για τον αφρικανικό χαμαιλέοντα.

Οι φωτογραφίες θα φιλοξενηθούν από τις 16 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου στο City Link, στη Στοά Σπυρομήλιου στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο την προβολή του μοναδικού περιβαλλοντικού πλούτου της Μεσσηνίας στο ευρύτερο κοινό και την ανάδειξη δράσεων για τη διαφύλαξη της φύσης.

Ο φωτογράφος Andrea Bonetti, ανέφερε σχετικά με την έκθεση: «Η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας 20 χρόνων για την ανάδειξη της σημασίας του φυσικού πλούτου της Γιάλοβας. Στόχος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τη συμβολή της περιοχής στη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Costa Navarino που στηρίζει σταθερά αντίστοιχες προσπάθειες».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.