Κρίστη Στασινοπούλου – Στάθης Καλυβιώτης: Παραδοσιακό και Electronica στο six d.o.g.s.

Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης Live

To ντουέτο που εδώ και 20 χρόνια μπλέκει την μουσική τεχνολογία του 21 αιώνα με τις πιο αρχαίες μουσικές παραδόσεις σ' ένα ξεχωριστό live

Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ΝΥΝ και από τους προηγούμενους δίσκους τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping πάνω στο στεριανό λαούτο του, ο Στάθης Καλυβιώτης χτίζει ζωντανά μπροστά στο κοινό ένα “wall of sound”, που συμπληρώνει με δικές του λούπες, από ήχους και προ ηχογραφημένα, περιβαλλοντικά ηχοχρώματα. Πάνω σε αυτόν τον ηλεκτρονικό – ακουστικό ήχο, η Κρίστη παίζει ινδικό αρμόνιο και κρουστά, τραγουδά τους βιωματικούς στίχους της, αυτοσχεδιάζει, διαβάζει ζεν ποιήματα, διηγείται ιστορίες.

Πρωτοπόροι στην Ελλάδα της μίξης της παραδοσιακής μουσικής με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη και ο Στάθης γυρνούν εδώ και χρόνια τον κόσμο με την μουσική τους, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ σε όλες τις άκρες του πλανήτη, σε θρυλικά live music clubs και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

https://www.youtube.com/watch?v=jCBdwGiijJQ

Οι 6 δίσκοι τους, σε μουσική του Στάθη και στίχους της Κρίστης έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό τύπο και από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των μουσικών ραδιοφώνων του κόσμου, ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε πάρα πολλά compilation albums ανάμεσα σε κομμάτια των πιο σημαντικών ονομάτων της world music σκηνής.

Φέτος το καλοκαίρι η Κρίστη με τον Στάθη έπαιξαν στο Βερολίνο (στο Berlin Art Academy για το Berlin Poetry Festival), στην Δρέσδη (Societae Theather), στη Λειψία (στο ιστορικό ροκ κλαμπ nAto), σε μεγάλα open air μουσικά φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης, στο Palau De Musica της Βαλένθια στην Ισπανία και, λίγες μέρες πριν, στο ιστορικό The Sugar Club του Δουβλίνου στην Ιρλανδία.

Το μουσικό ταξίδι του ηλεκτρονικό-ακουστικού ντουέτου, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια μπλέκει δημιουργικά την μουσική τεχνολογία του 21 αιώνα με τις πιο αρχαίες, «σαμανικές» μουσικές παραδόσεις και με την ποιητική παράδοση του ελληνικού στίχου, συνεχίζεται…

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.