Θεατρικοί βηματισμοί στο νησί του Πυθαγόρα

Θεατρικές παραστάσεις στην καρδιά του χειμώνα στη Σάμο

Η φιλοσοφία είναι η πραγμάτωση ενός σχετικά πολυμορφικού φεστιβάλ με αιχμή του δόρατος το θέατρο στην καρδιά του χειμώνα, σ΄ ένα νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην προκειμένη περίπτωση στη Σάμο υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού. Στο γεγονός ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά μας τον άνυδρο χειμώνα διψούν στην κυριολεξία για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες και μπορούν να υποστηρίξουν. Η επιλογή της Σάμου, ενός νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την σημειολογική σημασία που έχει αποκτήσει τούτη την εποχή το συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, δεν είναι τυχαία.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από 15 έως 31 Ιανουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν δε, μια σειρά παραστάσεις τόσο στο Βαθύ, όσο και στο Καρλόβασι. Μια σειρά διαλέξεις και σεμινάρια, καθώς και έκθεση θεατρικών κοστουμιών από το βεστιάριο του ΚΘΒΕ θα συμπληρώσουν το project.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 21:00
«Μένγκελε » του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίπογλου, με πρωταγωνιστές την Μυρτώ Αλικάκη και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου & Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 21:00
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 21:00 & Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Γυμνασίου (Καρλόβασι) στις 21:00
«Που’ ναι η μάνα σου μωρή» από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με πρωταγωνιστές την Βέρα Κρούσκα, την Αγάπη Παπαθανασίου και την Ορνέλλα Λούτη.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 21:00 & Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Γυμνασίου (Καρλόβασι) στις 21:00
«Το αμάρτημα της μητρός μου» το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού σε θεατρική προσαρμογή  σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 18:15 & 21:15
«Ιώβ» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 21:00 & Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Γυμνασίου (Καρλόβασι) στις 21:00
«Επάγγελμα Πόρνη» από το ομώνυμο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι, με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Γυμνασίου (Καρλόβασι) στις 17:00 & Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Λυκείου (Βαθύ) στις 12:00 & 17:00
«Αίσωπος- Αδελφoί Γκριμ = Παιχνίδι» Μια παιδική διαδραστική παράσταση που συνδυάζει παραμύθια των αδελφών Γκριμ και μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη, με πρωταγωνιστές την Χριστίνα Δενδρινού, Μαρία Μπρανίδου, Κωνσταντίνο Δανίκα, Δημήτρη Πλειώνη.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:
Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Διάλεξη του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη στην αίθουσα του Δημαρχείου
Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών κουστουμιών του Κ.Θ.Β.Ε
Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών προγραμμάτων

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου
Θεατρικό σεμινάριο από τον σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

9 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.