Εν συρμώ 2017 – The art train

«Εν συρμώ 2017 - The art train» - Γιορτές του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων

Γιορτές του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων

«Εκεί που η φύση κάνει τέχνη, εκεί που η ιστορία βάζει σημάδια και η τεχνολογία κάνει θαύματα, εκεί που η ψυχή γαληνεύει, εκεί που ο καλλιτέχνης εμπνέεται, στο φαράγγι του Βουραϊκού, στο Διακοπτό, στα Καλάβρυτα, στη διαδρομή.

Εκεί που πρωτοζωγράφισε ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ο παγκόσμια αναγνωρισμένος ζωγράφος, ο «κλασικός της αφαίρεσης».
Εκεί που πρωτοπάτησε στο σχολικό σανίδι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο «πρίγκιπας του θεάτρου και του κινηματογράφου».
Εκεί που σύγχρονοι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση. Στο φαράγγι.

Να ‘ναι το κελάρυσμα του Βουραϊκού; Να ‘ναι το σφύριγμα του Οδοντωτού;

Γιορτάζουμε την έμπνευση του φαραγγιού με εκδηλώσεις για το τραίνο, για το περιβάλλον, για την τέχνη.
Τον Μάη του 2017 στον Βουραϊκό με τον Οδοντωτό.»

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Για το σκοπό αυτό φέτος, προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Δεύτερη χρονιά εκδηλώσεων για τον Οδοντωτό Διακοπτού- Καλαβρύτων φέτος, μέσα από τις δράσεις του θεσμού «Εν συρμώ», χάρη στη συνεργασία των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας κ.α., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Μάλιστα, το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2017 για τις γιορτές του Οδοντωτού «Εν Συρμώ»

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη συνεισφορά του Οδοντωτού στην ανάπτυξη της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων, καθώς και αφιερώματα σε «δυο φίλους», σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, που έζησαν και μεγάλωσαν στο Διακοπτό, τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο και τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Ο θεσμός «Εν συρμώ» συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων και του «Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος». Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και στοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει επιλέξει για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δράσεις για το περιβάλλον και τα παιδιά, διαδραστικά παραμύθια για τον Οδοντωτό, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο Infocenter Διακοπτού, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά που ήδη σχεδιάζονται, θα δημιουργήσουν μια γιορταστική ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.