«Εκατό λέξεις για το χιόνι» στο Επί Κολωνώ

Οι mammals επιστρέφουν στο Θέατρο Επί Κολωνώ με το βραβευμένο έργο της Tatty Hennessy

Μετά τη συμμετοχή στο Off-Off Athens Festival (21 & 22 Ιουνίου 2018) και τη θερμή ανταπόκριση κοινού και δημοσιογράφων, η θεατρική ομάδα mammals επιστρέφει στο Θέατρο Επί Κολωνώ με το βραβευμένο έργο της Tatty Hennessy «Εκατό λέξεις για το χιόνι», μία πρωτότυπη ιστορία που θα μας ταξιδέψει στο βορειότερο σημείο του πλανήτη για να μας μιλήσει για τα πιο ουσιαστικά ταξίδια στη ζωή, αυτά που γίνονται μέσα μας.

Το έργο της Βρετανής Tatty Hennessy «Εκατό λέξεις για το χιόνι» είναι η ιστορία της έφηβης Ρόρυ. Ή μάλλον, του μπαμπά της. Καθηγητής γεωγραφίας και εξερευνητής «στο μυαλό», είχε ένα όνειρο. Να ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο. Μαζί της. Δεν πρόλαβε, όμως. Μια μέρα μετά την κηδεία του, η Ρόρυ αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βάζει στον σάκο της μια πυξίδα, μερικούς χάρτες και τις στάχτες του πατέρα της και ξεκινάει να βρει τον δρόμο της σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν αλλάζει, αλλά όλα αλλάζουν.

Το ταξίδι της Ρόρυ στον Βόρειο Πόλο είναι ένα ταξίδι ενηλικίωσης και επαναπροσδιορισμού, αλλά και ένα τρυφερό μάθημα ζωής. Της ζωής που φεύγει και της ζωής που μένει. Αναζητώντας το βορειότερο σημείο του πλανήτη, εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, μόνο πάγος, η Ρόρυ θα κατανοήσει πολλά, για τον εαυτό της, τον κόσμο και την εποχή μας και θα μας αποκαλύψει πως ένα παγωμένο τοπίο μπορεί να μας μάθει πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Με αφοπλιστική αμεσότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ, το έργο της Tatty Hennesy είναι μια μεγάλη γιορτή: της φύσης, της φιλίας, του έρωτα και της αγάπης. Αλήθεια, μπορούμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο να χαμογελάει;

Το έργο της Tatty Hennessy «Εκατό λέξεις για το χιόνι» βραβεύθηκε, μεταξύ 1136 συμμετοχών, στο φεστιβάλ “Heretic Voices” για νέα έργα σε μορφή μονολόγου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Arcola Theatre στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τους mammals, στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival 2018 (25/5 – 25/6/2018 στο θέατρο Επί Κολωνώ).

Συντελεστές

Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Σκηνικά: Μιχάλης Σαπλαούρας
Κοστούμια: Mammals
Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παίζει η Ιωάννα Τζίκα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.