Είμαστε όλοι Πολίτες: Η μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών

Μία ολοήμερη ανοιχτή γιορτή με ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους με ελεύθερη είσοδο

Το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» ολοκληρώνεται, έχοντας βελτιώσει τη ζωή περισσότερων από 240.000 ανθρώπων και το γιορτάζει στην Τεχνόπολη, με μια μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου «Είμαστε όλοι Πολίτες», διοργανώνει, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, μια ολοήμερη ανοιχτή γιορτή για την κοινωνία των πολιτών, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν περισσότερες από 40 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και της ομάδας ΣυνΑθηνά, φορείς και εταίροι της κοινωνίας των πολιτών.

Η μεγάλη αυτή γιορτή έχει ως στόχο να φέρει όλους τους πολίτες κοντά στο ζωντανό, δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών, που στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις μειονότητες, τα παιδιά και τους νέους, τα άτομα με αναπηρία, τους μετανάστες και πολλές ακόμα ευάλωτες ομάδες.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, νέους και ενήλικους, θεατρικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, με κύριους θεματικούς άξονες τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συμμετοχική δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Οι πολυθεματικές εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας αντικατοπτρίζουν την πολυσυλλεκτικότητα του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», που με τη χρηματοδότηση της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, ύψους 7,34 εκ ευρώ, ενίσχυσε 100 φορείς της κοινωνίας των πολιτών για την υλοποίηση 76 έργων σε όλη την Ελλάδα, με άμεσα ωφελούμενους περισσότερους από 245.000 συνανθρώπους μας.

Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου 19/11
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, η Τεχνόπολη φιλοξενεί ένα πλούσιο και ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες, πρόγραμμα εκδηλώσεων. Δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρά παιδιά, σχολεία, έφηβους και νέους, θεματικά πάνελ για τη συμμετοχική δημοκρατία, το περιβάλλον, την ψυχική υγεία, τους μετανάστες και πρόσφυγες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές βίντεο, ντοκιμαντέρ & ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, συνθέτουν μία μέρα γεμάτη από ενδιαφέρουσες επιλογές.

Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.