O Δημήτρης Μυστακίδης με «Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας» στο Ίλιον Plus

Δημήτρης Μυστακίδης

Δύο μουσικές βραδιές με αύρα ρεμπέτικου

Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξεκινά τη χρονιά στο Ίλιον Plus, επιστρέφοντας στην Αθήνα με «Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας», μια παράσταση που συγκεντρώνει κομμάτια – διαμάντια από όλες τις περιόδους της δημιουργίας του ρεμπέτικου.

Τα ρεμπέτικα είναι η ζωντανή μουσική μας κληρονομιά, η συντροφιά μας στις παρέες και τα γλέντια μας, στις χαρές και τις λύπες μας. Ο Μυστακίδης, με τους τρεις προσωπικούς δίσκους του, («16 Ρεμπέτικα Τραγούδια με Κιθάρα», «Εσπεράντο» και τον πρόσφατο «Amerika»), «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα και αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα.

Δημήτρης Μυστακίδης

Ένα σπουδαίο είδος λαϊκής τέχνης που σιγά σιγά καταλαμβάνει την θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Γι’ αυτό και πρόσφατα η UNESCO συμπεριέλαβε τα ρεμπέτικα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Στο Ίλιον Plus και για δυο Σάββατα, 20 και 27 Γενάρη, θα γίνουμε και πάλι όλοι μια παρέα και θα μοιραστούμε συναισθήματα μέσα στην μυσταγωγική ατμόσφαιρα που ο Δημήτρης Μυστακίδης ξέρει να δημιουργεί μέσα από τις μοναδικές του διασκευές με λαϊκή κιθάρα σε ρεμπέτικα, που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας.

Συντελεστές

Μαζί του οι:
Ιφιγένεια Ιωάννου, τραγούδι
Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης, κιθάρα και τραγούδι
Μάκης Πελοπίδας, ηχοληψία

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.