«Αθήνα τόποι Μνήμης»: ​3 περίπατοι με δωρεάν συμμετοχή σε εμβληματικά σημεία της πόλης

Περίπατοι Αθήνα

Ιστορικοί πεζόδρομοι της Αθήνας, Κεραμεικός και Στύλοι του Ολυμπίου Διός θα εξερευνηθούν τον Ιούνιο

Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών και το «Άνοιγμα στην Πόλη». Οι φετινές εκδηλώσεις με τίτλο «Αθήνα τόποι Μνήμης» περιλαμβάνουν τρεις περιπάτους σε εμβληματικά σημεία της πόλης:

Πρόγραμμα

Δευτέρα 4 Ιουνίου: 18:30. Περίπατος στους ιστορικούς πεζόδρομους της Αθήνας, από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Αποστόλου Παύλου μέχρι το Δημόσιο Σήμα.
Μια μοναδική περιήγηση με την αρχιτέκτονα Μαρία Καλτσά στους αγαπημένους πεζόδρομους της Αθήνας, ένας περίπατος που συνδέει τρία τοπία, το αρχαιολογικό και το αστικό μαζί με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη συνέχεια της πόλης μέσα στους αιώνες, και προσφέροντας ένα δείγμα σύγχρονης γραφής. Ο περίπατος θα καταλήξει στο Δημόσιο Σήμα, όπου η Χάρις Στούπα, Αρχαιολόγος (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών) θα παρουσιάσει την ιστορία αυτού του ιδιαίτερου σημείου της Αθήνας. (Συνάντηση: πλάτωμα, απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακροπόλεως.18:20).

Τρίτη 12 Ιουνίου: 18:45. Περίπατος στον Κεραμεικό. Με τον καταξιωμένο καθηγητή – αναστηλωτή της Ακρόπολης Μανόλη Κορρέ.
Μην χάσετε τον ξεχωριστό περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο του κοιμητηρίου του Κεραμεικού, στα όρια της αρχαίας πόλης των Αθηνών, που έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί μέσα από τα σπουδαία του ευρήματα. (Συνάντηση: είσοδος αρχαιολογικού χώρου – εκδοτήρια Μουσείου Κεραμεικού, Ερμού 148. 18:30)

Τετάρτη 20 Ιουνίου: 19:00. Περίπατος στους Στύλους Ολυμπίου Διός – Κοίτη του Ιλισού. Περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου και την περιοχή του Μετς με την Αρχαιολόγο – ερευνήτρια Μυρτώ Λίτσα.
Ένα ταξίδι στο παρελθόν από την αρχαιότητα μέχρι τoν 19o αι. στα ιερά του Ολυμπιείου και στην κοίτη του Ιλισού. (Συνάντηση: Πύλη Αδριανού. 18:45 ).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.