«Απόφοιτοι 2014 – 2017, Μέρος 2ο»: Η έκθεση των Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Έκθεση αποφοίτων ΑΣΚΤ

Ένας από τους παλαιότερους και σταθερότερους θεσμούς στα εικαστικά πράγματα της Ελλάδας

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών πραγματοποιεί τα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών «Απόφοιτοι 2014 – 2017, Μέρος 2ο» που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 19:30 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής».

Η Έκθεση των Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και σταθερότερους θεσμούς στα εικαστικά πράγματα της Ελλάδας. Μέσα από την έκθεση, εδώ και πολλές δεκαετίες, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά το έργο δημιουργών που τώρα κάνουν την εμφάνισή τους στην καλλιτεχνική σκηνή, να συνομιλήσει μαζί τους και να αποκτήσει μιαν αντιπροσωπευτική εικόνα των τάσεων της τέχνης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα διεθνώς.

Ακολουθώντας διαχρονικά αυτές τις σύγχρονες τάσεις και πρακτικές, η Α.Σ.Κ.Τ. αντιμετωπίζει πλέον τον εν λόγω θεσμό, όχι μόνο ως ένα αποκλειστικά εκθεσιακό γεγονός αλλά και ως ένα επιπλέον πλαίσιο καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιμελητικού πειραματισμού.

Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Τσέλου σε συνεργασία με φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ. Η επιμελητική αυτή ομάδα, στη θέση μιας απλής παράθεσης μεμονωμένων έργων, προτείνει κάποιες ιδιότυπες μεταξύ τους εννοιολογικές συνάψεις, εντάσσοντάς τα σε ένα νέο και πρωτότυπο αισθητικό διάλογο.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 θα πραγματοποιηθεί γιορτινή εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του καταλόγου των δύο εκθέσεων (Απόφοιτοι 2014 – 2017, Μέρος 1ο & Μέρος 2ο) στην Παλιά Βιβλιοθήκη (Πειραιώς 256).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.