Ευρετήριο
Πληκτρολογήστε το όνομα χώρου ή προσώπου για να δείτε σχετικές πληροφορίες και εκδηλώσεις ή επισκεφθείτε την κύρια σελίδα του ευρετηρίου
Παράλληλες εκδηλώσεις...
Δημοτικό Μέγαρο Πόρου 17.07.2010 έως 20.08.2010 Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2010
Στα πλαίσια της έκθεσης με θέμα “Εικαστικό Καλοκαίρι”, που οργανώνει και φέτος η Αθηναïκή Kourd gallery του Χάικ Κουρδογλανιάν - Kourd σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, προγραμματίζονται επίσης από 2 έως 16 Αυγούστου μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπως:
1. Kourd Residency – Poros Island 2010
Οι καλλιτέχνες Άυγουστος Βεïνόγλου, Πέτρος Ζαφείρης, Μιχάλης Παρλαμάς και Μαγδαληνή Τιάμκαρη εκπληρώνοντας ο κάθε ένας προσωπικά το δικό του project (ζωγραφική – γλυπτική) καταλαμβάνουν και διαμορφώνουν, για τον σκοπό αυτόν, τους παράπλευρους χώρους του Κτιρίου Συγγρού για διάστημα 15 ημερών.
Τα θέματα που τους απασχολούν αφορούν την σύγχρονη πλευρά του νησιού ως σταθμός του Αργοσαρωνικού, με τα φαινόμενα της ετεροτοπίας του, το Μεσογειακό ύφος του, τη συνύπαρξη του παραδοσιακού και μοντέρνου κ.λ.π.
Η εκδήλωση αυτή θα λειτουργήσει σαν «ανοιχτό καλλιτεχνικό εργαστήρι», και είναι ανοιχτό συην συμμετοχή, την παρακολούθηση αλλά και τις παρεμβάσεις από το κοινό.
2. Ανακύκλωση και δημιουργία.
Μια καινοτομία από την Kourd gallery:
Από 8 έως 11 Αυγούστου, η Kourd gallery μας καλεί να μαζέψουμε από τις παραλίες πλαστικά μπουκάλια, κουτιά αναψυκτικών και χαρτί με σκοπό την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και δημιουργία εικαστικών έργων μέσα από αυτά. Τα προς ανακύκλωση υλικά, θα συγκεντρωθούν στο Κτίριο Συγγρού, όπου νέοι καλλιτέχνες, χρησιμοποιώντας τα καταλλήλως, θα δημιουργήσουν έργα τέχνης.
3. Ομιλία, με θέμα «Ζωγραφική και συναίσθημα».
Το Σάββατο 7 Αυγούστου και ώρα 20.00 ο καθηγητής Ψυχιατρικής και ζωγράφος θα δώσει ομιλία με
θέμα «Ζωγραφική και συναίσθημα».
"Κτίριο Συγγρού", Τηλ: +30 210 6426 573
Συμμετέχετε κι εσείς ενεργά στο ελculture.gr αφήνοντας το σχόλιο ή την βαθμολογία σας!
Για να αφήσετε κάποιο σχόλιο ή να βαθμολογήσετε πρέπει πρώτα να συνδεθείτε / εγγραφείτε.